Suppen

Jezelf staand op een surfboard voortbewegen door middel van een peddel is inmiddels ook in Nederland een steeds sneller groeiende sport aan het worden. Dit is ook niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat de sport beoefend kan worden op zee, op rivieren, kanalen, sloten en meren, en Nederland voor ruim 18% bestaat uit water! Daarnaast is het gezond en leuk om te doen, je bent niet afhankelijk van wind, het is zeer toegankelijk, geschikt voor iedereen, het enige dat je nodig hebt is een board een peddel en water.

Disciplines

Binnen het suppen bestaan verschillende disciplines en daarmee een variëteit aan boards en peddels.

Wave

zoals de naam doet vermoeden wordt deze discipline uitgevoerd in de golven. Hierbij worden veelal kortere wendbaardere boards gebruikt welke het golfrijden vergemakkelijken en je in staat stellen agressieve bochten te maken wanneer je een golf surft.

Allround / longboard

wellicht de meest beoefende van alle categorieën is het allround of longboard suppen. Toegankelijk voor zowel beginners als vlak water cruisers en golfrijders. Grote brede stabiele boards welke gemakkelijk te berijden zijn, in bijna alle condities.

Vlakwater / race

recreatief suppen op (vlak) binnenwater en fitness training of races. Er zijn lange spitse boards op de markt die ultra licht, stijf en snel zijn.

Lessen

Bij WV Ouderkerkerplas gaan we vanaf dit jaar speciaal voor de jeugd sup-lessen organiseren. Tijdens de lessen leggen wij de focus op het vlakwater/ racen. Spelenderwijs gaan de kinderen in contact komen met vlakwater suppen en racen. Door verschillende oefeningen en fun wedstrijdjes krijg je alles onder de knie en heb je onwijs veel plezier op het water.

Meer weten over de mogelijkheden om bij ons een sup-les of workshop te volgen neem dan contact met ons op