Innovatieve aanpak voor onkruidverwijdering getest bij WVOP

Nieuwsbericht 13 juni 2018 | Vandaag vond op het terrein van WV Ouderkerkerplas een pilot plaats waarin een innovatieve aanpak voor het machinaal verwijderen van onkruid van grind- en schelpenpaden succesvol is getest.

Al langer is de hardnekkige wildgroei van onkruid op de schelpenpaden, zowel op het toegangspad als op het pad langs de gestalde boten, een ergernis voor de vereniging waar weinig aan valt te doen. Door het bestuur is daarom contact gezocht met een bedrijf uit het oosten van het land die een innovatieve machinale aanpak hiervoor heeft ontwikkeld. Hierna is door het bestuur contact gezocht met het Groengebied Amstelland. Deze hebben het voortouw genomen om bij onze vereniging een pilot te doen met deze innovatieve methode onder het motto ‘Eerst zien, dan geloven’.

Vandaag vond deze pilot plaats bij WV Ouderkerkerplas. Door het Groengebied waren omliggende groengebieden uitgenodigd om te komen kijken bij de pilot, als ook de lokale hovenier Zeldenrijk. Met de methode wordt de bovenste zes centimeter machinaal van het pad geschraapt en ontdaan van onkruid, om vervolgens weer te worden teruggestort en vastgerold. Binnen twee uur was zowel het toegangspad als het pad langs de gestalde boten van onkruid ontdaan en ziet het er weer als nieuw uit. Prettige bijkomstigheid, doordat het om een pilot ging zijn er voor de vereniging geen kosten aan verbonden. De bovenste laag ligt er nu nog wat losjes bij hetgeen gemerkt zal worden bij het rollen met karren en trailers. Komende weken zal het pad, mede onder invloed van een regenbuitje, vaster worden.

Het groengebied is enthousiast over deze nieuwe methode en zal ook de overige grindpaden bij de Ouderkerkerplas nu op deze manier aanpakken. Een mooie samenwerking tussen de vereniging en het Groengebied!

Zie de video van de onkruidverwijdering: klik hier