Jurre de Zwart en Ellen-Martien Eegdeman winnaars WVOP Lasercompetitie 2015

Dit zeilseizoen startte een nieuw initiatief binnen onze vereniging: de WVOP Lasercompetitie 2015. Vanaf april tot en met oktober zeilden een groep van enthousiaste Laser-zeiler iedere dinsdagavond hun wedstrijden voor deze competitie. Deze avonden werden steevast afgesloten met een gezellig etentje in het clubhuis. Op vrijdagavond 16 oktober, na afloop van ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’, reikte een van de organisatoren, Martin van de Geer, voor de eerste keer de prijzen uit.

Eerst startte Martin echter met een aantal statistieken van de WVOP Lasercompetitie 2015. Op 26 dinsdagavonden zeilden de deelnemers in totaal 47 wedstrijden die meetelden voor de stand. In totaal namen 29 zeilers deel aan de competitie, 26 mannen en 3 vrouwen, 24 volwassenen en 5 junioren. De harde kern van zeilers die frequent kwamen opdagen op de dinsdagavond bestond uit rond de 10 zeilers. Gemiddeld waren er 9 boten op het water op een dinsdagavond, met een recordavond van 14 boten. Daarnaast leverde de competitie de vereniging weer een aantal nieuwe leden op en is de WVOP Laser-vloot inmiddels uitgebreid naar 7 clubboten en 8 privéboten.

Bij de mannen ging de eerste plaatst in de WVOP Lasercompetitie 2015 naar junior Jurre de Zwart met 27,00 punten. Van de 47 wedstrijden wist hij er 16 te winnen. Op de laatste spannende zeilavond wist Michael Weir met slechts 2 punten verschil de tweede plek over te nemen in de eindstand. In totaal haalde hij 91,20 punten en won 7 wedstrijden. Als derde eindigde Lodewijk Boom met 93,80 punten en 10 gewonnen wedstrijden. Jurre ontving de unieke Nicholas Heiner wisseltrofee (wereldkampioen Laser 2014) met daarin zijn naam geschreven. De trofee heeft inmiddels een mooi plaatsje gekregen in het clubhuis boven de trap.

Bij de vrouwen ging de eerste plaats in de competitie 2015 naar Ellen-Martien Eegdeman met 408,10 punten. Op de tweede plaats eindigde Lisette Verheijen met in totaal 507,70 punten. Als derde klom op het podium Kris Reddering met 511,00 punten. Net als bij de mannen, ontving ook Ellen-Martien een unieke prijs, de Marit Bouwmeester wisseltrofee (wereldkampioen Laser 2011 en 2014) met daarin ook haar naam geschreven. Ook deze trofee is te bewonderen boven de trap in het clubgebouw.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom werd door de competitieleiding ook een prijs uitgereikt voor het aanstormend jeugdtalent in de competitie. Deze prijs ging dit jaar naar junior Nino Bonsangue (14) die zich met zijn 4.7 zeil dit jaar goed staande wist te houden tussen alle volwassenen in de competitie. Hij eindigde op een verdienstelijke negende plaats met 294,50 punten en wist een keer een tweede plaatst te bemachtigen en twee keer een derde. Ook Nino ontving een unieke prijs, de Cas & Robin wisseltrofee. Deze prijs refereert naar onze twee jeugdleden Robin Becker en Cas van Dongen, als team varend in de 29er klasse en dit jaar Nederlands kampioen geworden en deelgenomen aan het WK. Voor de talentvolle jeugd stimulerende voorbeeldfiguren! De prijs werd door Cas en Robin samen uitgereikt aan Nino.

Alle resultaten van het afgelopen seizoen zijn hier te vinden. Tot slot van de prijsuitreiking, werden de twee organisatoren van de Lasercompetitie 2015, Martin van de Geer en Bart de Zwart, door alle competitiedeelnemers verrast met een nieuwe zeiljas als dank voor hun inzet. Op dinsdag 19 april 2016 varen we de eerste twee wedstrijden van de WVOP Lasercompetitie 2016. De organisatie hoopt nog meer deelnemers te mogen verwelkomen. Zie de informatie op de website voor deelname. Tot volgend jaar!

Naamloze bijlage 00045

Naamloze bijlage 00056

Naamloze bijlage 00021