Optimist – wedstrijdtraining – voorjaar


Voor kinderen die van zeilen hun sport willen maken en willen deelnemen aan wedstrijden, is er binnen WV Ouderkerkerplas de mogelijkheid om aan te sluiten bij het Optimist wedstrijdteam. Kinderen die een CWO 2 diploma hebben, of aantoonbaar op CWO 2 niveau kunnen zeilen, en niet ouder zijn dan 14 jaar, kunnen aan het wedstrijdteam deelnemen. Een eigen wedstrijdboot is niet direct noodzakelijk. De vereniging beschikt over een wedstrijdboot waarin nieuwkomers eerst ervaring kunnen opdoen. Ook wedstrijdervaring is niet noodzakelijk.


Activiteiten

Doel van het wedstrijdteam is om kinderen, nadat ze zeilles hebben gehad, stapsgewijs te ontwikkelen als wedstrijdzeiler. De activiteiten van het wedstrijdteam bestaan uit trainingen op de vrijdagavond onder begeleiding van twee trainers en deelname aan regionale wedstrijden onder leiding van een coach (zie www.combiamsterdam.nl). Daarnaast neemt het team ook deel aan de clubwedstrijden. In maart en november (wanneer de Ouderkerkerplas is gesloten) kunnen de kinderen op de zondagen deelnemen aan de voor- en najaarstrainingen bij WV De Vrijbuiter in Loosdrecht. Een teamgerichte aanpak staat in alle activiteiten centraal: we trainen als team en nemen deel aan de wedstrijden als team. Voor het verstevigen van de teamspirit organiseren we naast het zeilen ook andere sociale activiteiten (eventueel samen met de ouders).


Informatie

Interesse in deelname aan het Optimist wedstrijdteam? Neem dan even contact op met Bart de Zwart via wedstrijden@wvop.nl of 06-23562572. Hij kan je verder informeren over alle zaken aangaande het wedstrijdteam en de kosten die hieraan verbonden zijn. Voor kinderen die geïnteresseerd zijn is het ook mogelijk om eerst een proeftraining te volgen. Voor ouders die nog twijfelen of hun kind klaar is voor wedstrijdzeilen, kunnen we na een proeftraining hierover ook een advies geven. Gedurende het jaar zal bij de lessen ook gescout worden op potentiele kandidaten voor het wedstrijdteam.