Nieuwsbrief maart 2019

Belangrijke data voor in de agenda
– Weekend 30 & 31 maart, de lessen komen op de website
– Weekend 13 & 14 april, vanaf 10.00, klusweekend
– zondag 14 april, BBQ

Nieuw Bestuur

Beste leden van WV Ouderkerkerplas,
Hier is dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe bestuur.

Op donderdag 14 maart j.l. tijdens de ALV hebben de leden ons als nieuw bestuur gekozen. Graag willen wij jullie bedanken voor het vertrouwen. Verderop in deze nieuwsbrief zullen wij ons aan voorstellen.

Allereerst willen wij het vorige bestuur complimenteren en bedanken voor alles wat zij tijdens hun bestuursperiode hebben verbeterd en voor elkaar hebben gekregen door hun enorme inzet. Niet alleen op gebied van veiligheid, ook financieel is er veel bereikt. Dankzij hen hebben wij nu een gezonde vereniging die klaar is voor de volgende fase.

Organisatorisch zijn er positieve ontwikkelingen. Onze vereniging drijft op vrijwilligers en het is fijn om te ervaren dat er steeds meer leden op verschillende gebieden actief willen zijn. Het is mooi om te zien dat we als vereniging sterk groeien en steeds meer activiteiten kunnen organiseren. Zonder onze vrijwilligers, jullie, is dat niet mogelijk. Ook daarvoor onze dank.

 

We maken ons klaar voor het nieuwe seizoen

Afgelopen woensdag 20 maart hebben wij met het nieuwe bestuur de eerste vergadering gehad. Met name de start van het seizoen is besproken. Er ligt een hoop vast in draaiboeken en we liggen op koers. Maar toch moet er nog veel gebeuren in korte tijd.

We zijn druk bezig met de overdracht en onze introductie bij alle externe partijen waar we mee te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld met de stichting waaronder wij als vereniging vallen, de gemeente, het groengebied, het CWO en het Watersport Verbond. Het doel hiervan is dat wij het gehele speelveld goed begrijpen en zo de richting en het beleid van onze vereniging hier op kunnen aanpassen.

Tijdens de afgelopen ALV is afgesproken dat wij op korte termijn (medio mei) een extra informatiebijeenkomst zullen inlassen om de begroting voor 2019 nader te specificeren en onze visie op de toekomst met jullie te delen. Hierover krijgen jullie later meer te horen.

 

De plas weer op

Op maandag 15 april mogen wij de plas weer op. We willen dan natuurlijk ook zo spoedig mogelijk starten met alle activiteiten. Daarom zijn we nu druk bezig met het finaliseren van de lesroosters zodat we deze op de website kunnen plaatsen. Hou de site dus in de gaten want volgend weekend hopen wij de inschrijving voor de zeil- en surflessen voor het voorjaar 2019 te kunnen openen.

Verder hebben we tot en met het weekend van 13 & 14 april de tijd om ervoor te zorgen dat het clubgebouw, het terrein en natuurlijk de vloot seizoensklaar worden gemaakt. De komende weekenden willen we dan ook gebruiken om dit alles voor elkaar te krijgen. Alle hulp hierbij is welkom! Details over de precieze invulling van deze weekenden volgen spoedig, maar reserveer alvast zaterdag 13- en zondag 14 april vanaf 10.00 in je agenda, want dan gaan we met zijn allen het terrein, het clubhuis en niet te vergeten de boten zomerklaar maken.

Bij deze dan ook de oproep aan alle leden, jong en oud, om samen de schouders eronder te zetten. Vele handen maken tenslotte licht werk.

Ter afsluiting van het harde werken, willen wij graag op zondag 14 april, het nieuwe seizoen inluiden met een hapje (BBQ) en een drankje zodat we kunnen proosten op een goed vaarseizoen.

 

Even voorstellen

Bart de Roos, Voorzitter

Mijn naam is Bart de Roos. Ik woon in Amstelveen en ben inmiddels 3 jaar lid bij de vereniging. Vooral op de dinsdagavond ben ik actief in de Laser. Ik vind het bijzonder dat wij op zo’n mooie plek met fantastische faciliteiten onze hobby mogen uitvoeren.
Met veel plezier wil ik dan ook bijdragen om dit te koesteren en een blijvende plek te maken die heel veel enthousiaste zeilers en surfers zal aantrekken en opleiden tot misschien wel onze zeilers en surfers van de toekomst. Een vereniging voor jong en oud!

Ruurd Klein Langenhorst, Penningmeester

Mijn naam is Ruurd Klein Langenhorst, opgegroeid in Ouderkerk en nu sinds 8 jaar woonachtig in Abcoude. Ik zeil eigenlijk al mijn hele leven, maar sinds juni 2018 in een Laser bij de WV Ouderkerkerplas ten gevolge van een uit de hand gelopen pizza avond.
Ik wil graag de gezonde financiële situatie, die ik heb overgenomen van mijn voorganger, voortzetten en de continuïteit van onze vereniging ook op het financiële vlak waarborgen.

\\NAS1\backup_old_struct\photo\foto's ixus\dagjes uit\Zeilen Leo september 2011 staveren wad makkum\P1090766.JPG Cor van der Jagt, Secretaris
Mijn naam is Cor van der Jagt. Ik woon in een klein dorpje, Kockengen, bij Breukelen. In mijn schooljaren heb ik in Friesland wat zeilkampen gedaan en daarna nog met een Mailhorse gevaren in Loosdrecht. Een paar jaar geleden heb ik het zeilen weer opgepakt toen mijn dochter Sophie is gaan zeilen. Nu vaar ik op de donderdagavonden met heel veel plezier in de Laser.
Voor de WV Ouderkerkerplas ga ik me inzetten om het secretariaat goed te laten verlopen zodat we nog lang van onze fantastische vereniging kunnen genieten.

Hompe Heijmerink, Vice Voorzitter
In Juni 2018 kwam ik een dagje langs voor onze zoon. Een week later zat ik zelf in mijn eigen tweedehands Laser. Gevat door de geweldige sfeer voor jong en oud, ben ik me helemaal thuis gaan voelen op de WV Ouderkerkerplas. Ik zeil al mijn hele leven, heb ook 5 jaar lesgegeven, in allerlei bootjes behalve een dinghy. Dus de verhouding tussen onze Laser en mijzelf is een uitdaging waar ik me zeker op ga richten.
Daarnaast zou ik als bestuurslid graag mijn bijdrage leveren om door te pakken op het resultaat van de afgelopen besturen en te helpen de WV Ouderkerkerplas naar een volgend niveau te brengen. Met name als het gaat over de instructeurs, het lesprogramma, mogelijk een bredere wedstrijdgroep en het nog meer commercieel inzetten van onze vereniging.

DSC00883 Martin van de Geer, Beheer

Mijin naam is Martin van de Geer, opgegroeid in het midden- en verre oosten en na wat omzwervingen, als vrijwilliger bij de WV Ouderkerkerplas uitgekomen. Ik heb me bezig gehouden met de infrastructuur van dit mooie project aan de Ouderkerkerplas. Daarna als 50+-er in een Laser gestapt en direct verknocht geraakt aan deze vorm van zeilen.
Samen met anderen heb ik de dinsdag- en donderdagavond Laser competities opgezet en nu wil ik graag verder bouwen aan “ons” plezier in de watersport. Als het tegenzit dan kom ik je graag helpen om je boot weer overeind te trekken

Image Menzo Meijer, Lessen & Instructeurs

Mijn naam is Menzo Meijer. Ik woon in Amsterdam (aan het IJ) en werk net over de grens van Ouderkerk. Ik zeil zolang ik me kan herinneren, op ronde- en platbodems, surfplanken, zeegaande jachten, in Valken en sinds 3 jaar in een Laser bij de WV Ouderkerkerplas en ik vind het ge-wel-dig!
Ik heb ook veel zeilinstructie gegeven en die ervaring ga ik verder inzetten om het geven van zeil-en surf instructie bij onze vereniging op een hoger plan te krijgen. Zo willen we zorgen voor leuk, goed en georganiseerd lesgeven.

Bob Reddering, Jeugd & Surfen
Hoi ik ben Bob, surfer, zeiler en instructeur bij de WV Ouderkerkerplas. Mijn hart ligt bij de watersport, en ik ben dan ook vaak op de vereniging te vinden. Sommigen noemen me het huisdier van de club, anderen denken nog steeds dat ik er woon. Dat ik veel aanwezig ben, betekent ook dat ik veel met leden spreek en zie wat er gebeurt in ons prachtige clubhuis.
Dit is mijn motivatie geweest om in het bestuur te stappen. In het bestuur wil ik mezelf nog meer gaan inzetten als aanspreekpunt voor de leden, als je een leuk idee hebt of juist een probleem hebt, mag je altijd naar mij toekomen. Daarnaast gaan we keihard aan de slag met een superleuke groep instructeurs om alle lessen weer op rolletjes te laten verlopen. We gaan er een mooi seizoen van maken met veel vaarplezier en natuurlijk de niet te missen gezelligheid op de kant!!

Wij kijken er met veel enthousiasme naar uit om samen met jullie onze mooie vereniging nog mooier te maken. Hopelijk tot ziens tijdens een van de weekenden en de BBQ op 14 april.

Namens het bestuur,

Bart de Roos,
Voorzitter


Sponsors WV Ouderkerkerplas

Wil jij ook maandelijks hier als sponsor staan? Mail dan naar sponsoring@wvop.nl.