Robin en Cas succesvol op WK Jeugdklassen landenteams

Nederlands jeugd zeilteam Maleisie 2015

Voor onze WVOP-ers Robin Becker en teamgenoot Cas van Dongen, was 2015 een heel succesvol zeiljaar maar 2016 is voor de jongens helemaal fantastisch begonnen. De twee jeugdige zeilers, leden van Watersportvereniging Ouderkerkerplas, WVOP, zijn namelijk zesde geworden tijdens de Wereldkampioenschappen Jeugdklassen voor landenteams in Maleisië.

Nadat ze vlak voor Kerst nog een grote internationale wedstrijd in Spanje wisten te winnen, was de voorbereiding gedaan en vertrokken ze op 23 december, op Robin’s 17e verjaardag, naar het verre oosten.

De ISAF Youth World Championships zijn de belangrijkste jeugd zeilwedstrijden van het jaar, waaraan bijna 500 zeilers uit 47 landen mee doen. Alle deelnemers vertegenwoordigen in hun boottype als enige hun land. Robin en Cas voeren in de tweemans boot type 29er. Dit boottype is de jeugdversie van de Olympische 49er klasse.

De omstandigheden tijdens de 13 wedstrijden waren super. Dat wil zeggen, wind, zon en warm water. Na de twee dagen stonden Robin en Cas nog vijfde, maar na wat materiaalpech op Oudejaarsdag, zakten ze naar een 10e plek. De laatste twee dagen van het kampioenschap ging het echter weer heel lekker en wisten de jongens nog naar de 6e plaats te klimmen.

De twee zeilers van de WVOP zijn heel blij met hun zesde plek in Maleisië maar ze kijken nu al uit naar het komende jaar. Ze willen namelijk ook een keer op de hoogste trede eindigen en daar gaat komend jaar hard aan gewerkt worden.

Robin en Cas in actie