Tweede editie van ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’ een succes!

Vrijdagavond 16 oktober organiseerde WVOP met succes voor de tweede keer ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’. Dit als afsluiting van het zeilseizoen voor de groeiende groep Laser-zeilers en zeilsters binnen onze vereniging. Een evenement dat is uitgegroeid tot een mooie jaarlijkse traditie binnen de WVOP.

‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’ is een estafettewedstrijd waarbij per Laser-boot een team van twee personen zich inschrijft. Iedere zeiler zeilt twee ronden waarna aan de steiger wordt gewisseld en de andere teamgenoot de volgend twee ronden vaart. Het team dat na exact twee uur de meeste ronden heeft gevaren is winnaar. Extra dimensie aan dit evenement, is het zeilen in de avond, in het donker!

Voor deze tweede editie hadden zich maar liefst elf teams ingeschreven. Een gemêleerd gezelschap van semi-jong tot semi-senior, van man tot vrouw, van NK-kampioenen 29ers, deelnemers aan de WVOP Lasercompetitie, Laser-cursisten tot surfers. Kortom, een mooie dwarsdoorsnede van onze vereniging!

Rond de klok van acht uur gaf Leo Becker, de inmiddels ‘vaste’ wedstrijdleider en tijdwaarnemer bij het evenement, het startschot. Om het zeilen in het donker mogelijk te maken waren alle boeien verlicht, boten versierd met glow-in-the-dark-staafjes en de steiger met bouwlampen uitgerust. Een vuurkorf gaf de wachtende zeilers aan de kant de nodige verwarming, alsmede de soep die de uitstekende barbezetting tijdens de wedstrijd op de steiger serveerde.

Ondanks de lichte wind, was er toch sprake van een spannende wedstrijd waar ook een aantal toeschouwers op was afgekomen. Daarnaast was er ook de nodige hilariteit bij het te water gaan van een aantal zeilers bij het snel wisselen aan de steiger. Rond tien uur klonk het finishsignaal en zeilden de boten hun laatste ronde. Nadat de boten waren afgetuigd, werd het evenement in het clubhuis voortgezet met een gezellig gourmet-diner waaraan door 25 personen werd deelgenomen. Tijdens het diner vond de prijsuitreiking plaats van de tweede editie van ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’.

 • De WVOP-leden en NK-kampioenen in de 29er klasse, Cas van Dongen en Robin Becker gingen er verdiend met de overwinning vandoor met in totaal 17 gevaren ronden.
 • Op de tweede plaats eindigde het duo Pieter van der Meer en Lodewijk Boom, beiden dit jaar hoog geëindigd in de WVOP Lasercompetitie en ook hier op het podium.
 • Als derde eindigde het ‘Instructeurs-team’ Jurre de Zwart en Freek Schaap.
 • Het gelegenheidsduo van zeiler Sander Boelen en surfer Bob Reddering pakte een niet onverdienstelijke vierde plaats.
 • Op de vijfde plaats eindigden de ‘optimisten-papa’s’ Michael Weir en Maarten Bijleveld.
 • Op de zesde plaatst eindigde het inmiddels traditionele ‘mix-duo’, Martin van de Geer en Lisette Verheijen
 • Het Laser-Surf-team, Jaacov de Leeuw en Guus Blijleven, eindigde op de zevende plaats
 • Ellen Martien Eegdeman en Nicole van der Spek eindigden op de achtste plaats, maar wel als eerste vrouwenteam!
 • Het ‘junior-master’ team, Nino Bonsangue en Bart de Zwart, pakten samen de negende plek.
 • Het enige ‘echte duo’, Marc en Muriëlle Klok, zeilden samen naar een tiende plaats.
 • De Laser-cursisten Kris Reddering en Barbara Schrijver gingen tot slot als team er met de elfde en laatste positie vandoor, maar waren wel het tweede vrouwenteam!

De snelste rondetijd van de avond werd gezeild door Lodewijk Boom in 4 minuten en 43 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen van de tweede editie van ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’. De organisatie kijkt terug op wederom een geslaagde editie van het evenement. Met dank aan Pieter, Mariska, Frank, Lotte, Leo, Nicole, Bart en Martin. Noteer maar alvast in de agenda: vrijdag 14 oktober 2016, de derde editie van ‘De 2 uur van de Ouderkerkerplas’!