G-ZEILEN


G-zeilers gezocht

Bij WV Ouderkerkerplas geven we mensen met een beperking al enige tijd de kans om zelfstandig te zeilen. Een unieke ervaring voor als je vaak hulp nodig hebt bij de meest eenvoudige activiteiten. WV Ouderkerkerplas werkt hierbij samen met de stichting Sailability. Wij beschikken hiervoor over een drietal boten die niet kunnen omslaan en daarmee volledig veilig zijn (zie onderstaande film).

Dit seizoen gaan we iedere zondag met een aantal G-zeilers de Ouderkerkerplas weer op. Wil je zelf een keer op zondag meedoen of ken je iemand die wel een keer volledig zelfstandig de Ouderkerkerplas wil bedwingen? Stuur dan een mailtje naar g-zeilen@wvop.nl.

begeleiders G-zeilen gezocht

We zoeken niet alleen enthousiaste zeilers, maar ook mensen die ons willen helpen om het zeilen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Hiervoor is het niet perse nodig dat je zelf een goede zeiler bent. Het belangrijkste wat we doen is met minimaal twee personen de boten optuigen en meevaren om wat les te geven (dat laatste wordt eventueel door een instructeur gedaan). En na afloop natuurlijk de boten weer aftuigen.

Heb je zo nu en dan tijd om op zondag 4 uurtjes hieraan te besteden om een G-zeiler een mooie dag te bezorgen?  Meld je dan aan via g-zeilen@wvop.nl.

WVOP-LESSEN-gzeilen-IMG_5284

WVOP-LESSEN-gzeilen-IMG_4350