Zeillessen Jeugd

VANAF 1 JULI KUN JE JE WEER INSCHRIJVEN VOOR HET NAJAAR 2023!
Lees gauw verder voor ons aanbod.

Wil jij kapitein zijn op jouw eigen schip en goed leren zeilen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De WVOP biedt zeillessen voor kinderen vanaf 7 jaar. Ons enthousiaste instructieteam staat alweer te trappelen om aan de slag te gaan. 

BOTEN

Er wordt lesgegeven in verschillende typen boten. Beginnende jonge zeilers starten bij ons in de Optimist. Daarna met wat ervaring en vanaf een jaar of 11, kun je samen met jouw vrienden en vriendinnen het zeilen in een tweemansboot gaan ontdekken in de Laser Pico en wanneer je nog meer ervaring, lengte en gewicht hebt, kun je doorstromen naar de Laser 4.7. 

Optimist: zelfstandig leren zeilen
7-12 jaar - geen tot veel ervaring nodig

Pico (tweemansboot) samen zelfstandig leren zeilen
11-15 jaar -  enige tot veel zeilervaring nodig

Laser 4.7 beter met en van elkaar leren zeilen
Vanaf 13 jaar en minimaal 40 kilo - veel zeilervaring nodig

 

JEUGDLESSEN

Dit najaar kun je je inschrijven om spelenderwijs kennis te maken met het zeilen of om de vaardigheden die je al hebt, uit te breiden. De lessen voor de jeugd vinden plaats op de zondagochtend of -middag.

Lessen bij de WVOP worden gegeven door ervaren instructeurs, die intern zijn opgeleid. De insteek is om kinderen spelenderwijs te leren zeilen. De instructeurs maken de kinderen vanuit plezier, veiligheid en zelfstandigheid wegwijs in en met hun zeilboot. Zo oefenen de kinderen de zeilvaardigheden die nodig zijn om uiteindelijk zelfstandig en veilig de Ouderkerkerplas op te kunnen gaan. De lessenserie wordt afgesloten met een deelnamecertificaat van de WVOP.

Bij de inschrijving doorloop je een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden maken we een eerste grove indeling en kijken we welke boot het beste past. Echte beginners of kinderen die dit jaar zijn begonnen in de optimist vragen we om in de ochtend in te schrijven, en de iets gevorderde of gevorderde zeilers kunnen ook in de middag inschrijven.

De eerste lesdag zullen de instructeurs bekijken wat het beginniveau is van de deelnemers en groepjes op niveau samenstellen. Wanneer tijdens de cursus blijkt dat je beter bij een ander groepje past, kunnen we hierin aanpassingen maken. Ook zullen er activiteiten zijn met de hele groep, zodat vriendjes en vriendinnetjes ook gezamenlijke activiteiten hebben. 

 

 

img-3283
pico-2
laser-4-7-1

DATA

najaar 2023

1e les

3 september

2e les 

10 september

3e les

17 september

4e les 

24 september

5e les

1 oktober

6e les

8 oktober

 

INSCHRIJVEN

Zie je het wel zitten, lekker elke week een paar uur intensief op het water bezig zijn en al doende zelfstandig of samenwerkend te leren zeilen. Lees dan snel verder hoe je je kunt inschrijven. 

Alle lessen worden gegeven in een serie van zes lessen. De kosten voor een serie bedragen €140,-. Dit is exclusief de kosten die je betaalt voor het lidmaatschap van de WV Ouderkerkerplas en de eventuele inschrijfkosten. Voordat je je kunt inschrijven voor de lessen dien je lid te worden. Wanneer je vanaf 1 juli lid wordt, betaal je de helft van de kosten voor een lidmaatschap. Het lidmaatschap loopt door tot wederopzegging. Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden op uiterlijk 31 december van het lopende lidmaatschapsjaar via eitartsinimdanedel.[antispam].@wvop.nl.

Om bij ons lessen te kunnen volgen, dien je minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. 

De cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, instructeurs en materiaal. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven op de wachtlijst en doen we ons uiterste best om elk kind toch een plekje te kunnen geven. We nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Zie voor meer informatie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Voor vragen en overleg kun je mailen naar lessen@wvop.nl

Klik op de lessenserie om in te schrijven

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria