ZEILSCHOOL WV Ouderkerkerplas


Leeftijd8 t/m 16 jaar
Aantal dagen3 dagen van 8.30-17.00 uur (voor lunch en snacks wordt gezorgd)
NiveauEr wordt gewerkt aan het CWO 1 of 2 diploma.
Data[ZS1] 23 – 25 oktober (wo-vr)
Kosten€ 160,- voor leden, € 185,- voor niet-leden
VerplichtMinimaal zwemdiploma A

 

 

 

Dit jaar kan je voor het eerst ook in de herfstvakantie bij ons op de WV Ouderkerkerplas naar zeilschool. Vanaf woensdag 23 tot en met vrijdag 25 oktober kunnen jeugd zeilers tussen de 8 en 16 jaar bij ons (verder) werken aan de vorderingenstaten en/of zelfs het CWO 1 of 2 diploma. Dit zijn erkende diploma’s van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO).

Vanaf ‘s morgens 8.30 tot ‘s middags 17.00 wordt er in twee blokken van 3 uur praktijk- en theorieles gegeven in de Optimist, de Laser Pico en de Laser 4.7. De snacks en de lunch worden door ons verzorgd. Op vrijdag eindigen we later, namelijk om 19.30, want dan sluiten we feestelijk af met de uitreiking van de vorderingenstaten en behaalde diploma’s en een gezamenlijke maaltijd. Ouders en andere familieleden zijn hiervoor natuurlijk ook van harte welkom.

 

Er zal in deze 3 dagen les worden gegeven in de Optimist, de Laser Pico (2-mans) en de Laser 4.7.

  • De Optimist is een ideale boot om de beginselen van het zeilen onder de knie te krijgen. Ook voor de gevorderde zeiler biedt de Optimist genoeg uitdaging door de theorie en praktijk verder uit te bouwen. Het fijne van de Optimist is dat lengte en gewicht nog geen grote rol spelen. Iedereen tot en met 12 jaar kan bij ons leren zeilen in een Optimist. De cursus wordt afgesloten met een CWO vorderingenstaat of een erkend CWO-1 of 2 certificaat. Je kunt je vanaf 8 jaar al inschrijven voor de Optimist cursus beginners en gevorderden.

 

  • De Laser Pico is een spectaculaire zeilboot waar je met z’n tweeën tegelijk in kan varen. Deze cursus is bedoeld voor kinderen tot en met 16 jaar met al enige zeilervaring, bijvoorbeeld in de Optimist  De cursus wordt afgesloten met een CWO vorderingenstaat of erkend een CWO 1 of 2 certificaat. Als je jonger dan 11 bent, spelen je lengte, gewicht en ervaring een rol bij het goed leren varen in de Laser Pico. Mocht je twijfelen of je al in de Laser Pico zou kunnen zeilen, neem dan contact met ons op via lessen@wvop.nl. Je kunt je natuurlijk ook alvast inschrijven. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen als wij niet zeker zijn of je al klaar bent voor de Laser 4.7.

 

  • De Laser 4.7 is een snelle eenmansboot. Met het snelle standaard zeil is de boot alleen geschikt voor personen vanaf een jaar of 16, maar met het kleinere 4.7 tuig is de boot ook geschikt voor wat jongere en lichtere zeilers. Deze cursus is bedoeld voor kinderen tot en met 16 jaar met ruime zeilervaring in bijvoobeeld de Optimist of Laser Pico. De cursus wordt afgesloten met een CWO vorderingenstaat of erkend CWO-1 of 2 certificaat. Als je jonger dan 13 bent, spelen je lengte, gewicht en ervaring een rol bij het goed leren varen in de Laser 4.7. Mocht je twijfelen of je al in de Laser 4.7 zou kunnen zeilen, neem dan contact met ons op via lessen@wvop.nl. Je kunt je natuurlijk ook alvast inschrijven. Wij nemen dan contact met je op om te overleggen als wij niet zeker zijn of je al klaar bent voor de Laser 4.7.

 

Heb jij ook zin gekregen om in je herfstvakantie lekker 3 dagen bij ons te komen varen? Schrijf je dan nu in via het onderstaande formulier. Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op via lessen@wvop.nl