Info Freediven


Sinds begin 2023 is een groeiende groep freedivers officieel lid van de WVOP onder de roepnaam Poseidon-WVOP.

We zijn een enthousiaste community van gebrevetteerde freedivers die van 15 april tot 15 oktober twee en soms zelfs drie keer per week in de Ouderkerkerplas trainen. Daarbij richten we ons voornamelijk op dieptetraining, ofwel de zogenaamde constant weight freedive-disciplines: CNF, CWT, CWTB en FIM. Daarnaast doen we soms ook leuke Adventure Freediving- / Snorkelling XL-sessies langs de oevers om de onderwater flora en fauna te bewonderen.

De Ouderkerkerplas is een ideale duikstek voor freedivers – naast prachtige faciliteiten in en om het clubhuis, zoals kleedkamers, warme douches, opslag voor boeien, etc., vinden we vrij dicht bij de clubsteiger dieptes van tussen de 20 en 42 meter. En sterker nog, er bevinden zich geen gemotoriseerde vaartuigen of plezierboten op het water!

Voor een impressie van onze duikactiviteiten bekijk onze Instagram!

Meedoen?

Om freediving in de Ouderkerkerplas te mogen beoefenen moet je eerst een degelijke opleiding volgen en een openwater ‘brevet’ halen. Wij erkennen vrijwel alle internationale opleidings- en brevetteringsorganisaties, bijvoorbeeld AIDA, Apnea Academy, CMAS, Molchanovs Wave, PADI of SSI.

Ben je nog niet gebrevetteerd, maar zou je dat wel graag willen? Dan kan je op de website van de Dutch Freediving Association (DFA) een overzicht van freedive-opleidingscentra en -instructeurs door het hele land vinden.

Wil je een proefduik komen maken of heb je vragen over onze freedive-activiteiten? Mail ons op gnivideerf.[antispam].@wvop.nl.

Klik hier voor het freedive-reglement

Freedive-evenementen

Op het droge organiseren we in het clubhuis ook gezellige bbq’s, filmavonden, workshops, etc.

Daarnaast zijn we onderdeel van een bredere, landelijke freedive-community: The Fanatic Freedivers. Met deze community bezoeken we regelmatig andere leuke duikstekken door het hele land en zelfs in het buitenland, vooral wanneer de Ouderkerkerplas dicht is tussen 15 oktober 2023 tot 15 april 2024.

Veel WVOP-freedivers zijn lid van de Dutch Freediving Association (DFA) – de nationale bond voor freediving in Nederland – en doen ook mee aan de door de DFA georganiseerde wedstrijden, evenementen en workshops.

 

Lidmaatschap

Enthousiast geworden? Heb je je openwater brevet op zak en wil jij ook komen freediven bij WV Ouderkerkerplas? Word dan lid van onze vereniging!

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap

freediven parool_1
freediven parool_2
freediven parool_3
freediven parool_4