Info Zeilen


Bij de WVOP bieden wij zeillessen in zwaardboten voor jeugd en westrijdtraining voor volwassenen op allerlei niveaus. Hieronder vind je een overzicht van ons aanbod.

Zeillessen jeugd

In het voor- en najaar bieden wij weer zeillessen aan op verschillende niveaus in de Optimist, Laser Pico en Laser 4.7. 

De geplande data voor de lessen kun je vinden in onze jaarkalender. We hopen de inschrijvingen voor de start van ons seizoen op 15 april, te kunnen openen. 

Klik hier voor meer informatie over alle jeugd zeillessen

Zeillessen volwassenen

Na het succes van vorig seizoen bieden wij ook dit jaar wij weer wedstrijdzeillessen voor gevorderde volwassen zeilers in de Laser Standaard of Laser Radiaal.  

Klik hier voor meer informatie over de volwassen zeillessen.

Zeilboten vereniging

Bij de WVOP beschikken wij over een eigen vloot. Zowel jeugd als volwassenen die lid zijn kunnen onder bepaalde voorwaarden gedurende het seizoen gebruik maken van de aanwezige verenigingsboten in de volgende klassen: Optimist, Laser Pico, Laser 4.7/Radiaal/Standaard en Valk.

Klik hier voor de voorwaarden.

Clubkampioenschappen

Jaarlijks worden er door een aantal enthousiaste leden onze clubkampioenschappen georganiseerd. Hieraan kunnen alle leden, zowel jeugd, volwassenen, beginners en gevorderden deelnemen in een eigen boot of in een verenigingsboot. Ook de windsurfers doen de laatste jaren mee met dit evenement.

Onze clubkampioenschappen zijn de ideale manier om te laten zien hoeveel je geleerd hebt tijdens de lessen of om je krachten te meten met de medezeilers op jouw niveau in jouw klasse. Meedoen is belangrijker dan winnen. Het is voornamelijk heel gezellig en ongedwongen. Schrijf je bijvoorbeeld in voor onze Volwassenen Optimist Race.

Wanneer er weer clubkampioenschappen georganiseerd worden, zal dit op de website,  in de agenda en in de nieuwsberichten worden gecommunceerd.

Laser competities

Voor de volwassen leden die het zeilen in de Laser Standaard of Radiaal beheersen, is er gedurende het seizoen een competitie, namelijk:  De WV Ouderkerkerplas Laser Competitie (WLC) op de dinsdagavond.

Klik hier voor meer informatie.

G-Zeilen

Voor mensen met een beperking is er de mogelijkheid om bij ons te komen zeilen. Onder begeleiding in een normale zeilboot of in een aangepaste zeilboot.

Klik hier voor meer informatie.

Stalling eigen zeilboot

Voor leden die een eigen zeilboot hebben, bestaat er de mogelijkheid om deze te stallen op het terrein.

Klik hier voor meer informatie.

Watersportkampen

Voor de jeugd organiseert WV Ouderkerkerplas in de zomervakantie watersportkampen. Hier komen naast zeilen de kinderen ook in aanraking met andere takken van watersport zoals surfen en suppen.

Klik hier voor meer informatie.

Lidmaatschap

Enthousiast geworden? Wil jij ook gaan zeilen bij WV Ouderkerkerplas? Word dan lid van onze vereniging!

Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Optimisten op steiger
Groep laser 4.7 boten
pico-2
valk-volwassene
495c2046-b39a-4d75-9306-ea2856e55b93
laser-2