WV Ouderkerkerplas


Historie

In 1990 richtten een aantal enthousiaste surfers uit Ouderkerk aan de Amstel en omgeving de Surfvereniging Ouderkerkerplas op. De vereniging groeide al snel en een gebouwtje aan de oevers van de Ouderkerkerplas werd hun clubhuis. Vanuit dit gebouw ontstond een hechte vereniging waar naast het surfen ook ruimte was voor sociale activiteiten.

Begin 2010 nam een aantal ouders uit Ouderkerk het intitatief om zeillessen te gaan organiseren voor de jeugd op de Ouderkerkerplas. Dit mondde uit in de oprichting van Zeilclub Ouderkerkerplas. Voor de zeillessen op de zondagen kon de vereniging gebruik maken van het clubgebouw van de surfvereniging.

De samenwerking tussen beide verenigingen beviel zo goed, dat in oktober 2010 de leden van beide verenigingen besloten om gezamenlijk verder te gaan als Watersportvereniging Ouderkerkerplas. Een nieuwe watersportvereniging aan de Ouderkerkerplas was geboren! Al snel werden plannen gemaakt voor de bouw van een nieuw modern clubgebouw op de locatie van het oude clubhuis van de surfvereniging. In 2012 werd het nieuwe clubgebouw door de vereniging in gebruik genomen.

WV Ouderkerkerplas

Watersportvereniging Ouderkerkerplas (‘WVOP’) is in korte tijd uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met rond de 500 leden uit de gemeente Ouder-Amstel en regio (Amsterdam, Amstelveen, Abcoude).

Sportiviteit, gezelligheid en sociale binding staat centraal binnen de vereniging. De vereniging organiseert zeil- en surflessen voor zowel jeugd als volwassenen en watersportkampen in de vakantieperiodes. Daarnaast kan er gezeild- en gesurfd worden in recreatief en wedstrijdverband.

In ons unieke concept kunnen leden gebruik maken van zeilboten en surfplanken van de vereniging maar ook hun eigen materiaal stallen.

Interesse om lid te worden van onze prachtige vereniging? Kom eens langs om kennis te maken. We zien je graag aan de Ouderkerkerplas!