Info Surfen


Voor zowel jeugdigen en volwassenen als beginners en gevorderden, biedt WVOP surfmogelijkheden. Bij WVOP is een steeds groter wordende groep enthousiaste windsurfers, in niveau variërend van beginners tot die-hard windsurfers die met elke windkracht het water op gaan. De Ouderkerkerplas is een prachtige plas om te windsurfen, vooral vanwege de goede bereikbaarheid en goed faciliteiten bij WVOP. Op veel spots moet je je in de auto omkleden, ver lopen naar het water en als het wat kouder is moet je met je natte pak maar zien waar je je boterham of energy drank kan nuttigen. Bij WVOP kun je gebruik maken van clubmateriaal (zie onder) of je eigen spullen. Parkeren vlak bij het water en er een prachtig clubgebouw met kleedkamers voor dames en heren met toilet en warme douche!

Voor beginners en licht gevorderden wordt voorjaar 2024 een reeks surflessen georganiseerd. Het hele watersportseizoen door zijn er, zeker in het weekend, surfers op de plas.

Wingfoilen is een nieuwe vorm van watersporten, waarbij je met een opblaasbare vleugel (wing) balanceert op een kleine plank die omhoog komt uit het water. Op de plas is een klein aantal wingfoilers actief, maar het aantal groeit elk jaar.

Surfplanken vereniging

 WVOP zet zich in om zoveel mogelijk mensen laagdrempelig te laten watersporten. Daarom heeft de vereniging eigen materiaal dat, na instructie, kan worden gebruikt door alle leden zodat je niet eerst een hele set aan hoeft te schaffen voordat je het water op kunt. Er is beginnersmateriaal dat ook gebruikt wordt voor lessen, grote brede surfplanken met zachte bekleding en kleine, lichte zeilen.

Als je al kan windsurfen en het beginners-stadium ontgroeid bent, kun je ook in het weekend langskomen bij WVOP. Er zijn vaak meer ervaren surfers aanwezig die je altijd tips kunnen geven over welk materiaal je het best kunt gebruiken en tips voor je windsurftechniek. De Ouderkerkerplas is niet zo groot en je kunt dus altijd terugkomen naar de kant.

Naast het beginnersmateriaal zijn er voor (licht) gevorderde surfers ook andere planken en zeilen die kunnen worden gebruikt bij meer wind (boards 110-150 liter en moderne zeilen 5 – 9 m2). Ook wetsuits en trapezes zijn aanwezig en kunnen worden gebruikt door leden.

Ben je een ouder die zelf kan windsurfen? Wordt dan lid en kom samen met je zoon of dochter naar WVOP om samen te windsurfen met materiaal van WVOP. We hebben zwemvesten in kleine maten en zeiltjes vanaf 2,5 m2 dus ook de kleintjes kunnen het water op!

Sinds vorig seizoen staan een aantal surfsets volledig vaarklaar in onze surfcontainer zodat je supersnel op het water staat. Een avondsessie na je werk of school is dan ook goed mogelijk want je bent nauwelijks tijd kwijt met zoeken naar de juiste spullen.

Klik hier voor de reglementen.

Surfles gegeven vanaf steiger
Surfles op surfsimulator
img-6564

Clubkampioenschappen

Jaarlijks organiseert de vereniging clubwedstrijden in verschillende klassen. Hieraan kunnen alle leden, zowel jeugd, volwassenen, beginners en gevorderden deelnemen.

Surfevenementen

Door de surfers binnen de vereniging worden regelmatig uitstapjes gepland naar andere surflocaties of deelgenomen aan surfevenementen in het land.
Sinds 2022 doen er ook surfers mee aan de “2-uur van de Ouderkerkerplas”.

Stalling eigen surfplank

Voor leden die een eigen surfplank hebben, bestaat er de mogelijkheid om deze te stallen in de loods. Er is nog een klein aantal plekken beschikbaar. 
Klik hier voor meer informatie.

Lidmaatschap

Enthousiast geworden?  Wil jij ook gaan surfen bij WV Ouderkerkerplas? Word dan lid van onze vereniging!
Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.