Zeillessen Jeugd (CWO)

 

JE KUNT JE WEER INSCHRIJVEN VOOR HET NAJAAR 2021! Lees gauw verder voor ons aanbod.

 

Wil jij kapitein zijn op jouw eigen schip en goed leren zeilen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De WVOP biedt zeillessen voor kinderen vanaf 8 jaar. Ons enthousiaste, CWO gecertificeerde instructieteam staat alweer te trappelen om aan de slag te gaan.

Er wordt les gegeven in verschillende typen boten. Beginnende jonge zeilers starten bij ons in de Optimist. Daarna kun je samen met jouw vrienden en vriendinnen het zeilen in een tweemansboot gaan ontdekken in de Laser Pico en wanneer je wat meer ervaring, lengte en gewicht hebt, kun je doorstromen naar de Laser 4.7. 

Wil je eerst nog even bekijken of zeilen wel echt iets voor jou is? Wij organiseren in het voorjaar van 2022 weer een gratis clinic Optimist. Dit najaar kun je je wel weer aanmelden voor de WVOPstappers. Vanaf 7 tot 11 jaar kun je je inschrijven om op een spelenderwijs kennis te maken met het zeilen op de zaterdagmiddag. Kijk voor meer informatie over voorwaarden, data en kosten bij de WVOPstappers.

 

Zie je het wel zitten, lekker elke week een paar uur intensief op het water bezig zijn en werken aan je eigen vaardigheden om het zeilen goed onder de knie te krijgen? Lees dan snel verder welke les en boot geschikt voor jou zijn.

LET OP: DE VOORWAARDEN VOOR DEELNAME AAN DE VERSCHILLENDE NIVEAUS ZIJN GEWIJZIGD. LEES ONDERSTAANDE INFORMATIE GOED DOOR!

Alle lessen worden gegeven in een serie van zes lessen. De kosten voor een serie bedragen €126,-. Dit is exclusief de kosten die je betaalt voor het lidmaatschap van de WV Ouderkerkerplas. Voor je kunt inschrijven voor de lessen dien je lid te worden. Het lidmaatschap loopt door tot wederopzegging. Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden op uiterlijk 31 december van het lopende lidmaatschapsjaar.

Om bij ons lessen te kunnen volgen dien je minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. 

De cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, instructeurs en materiaal. Zie voor meer informatie ook onze annuleringsvoorwaarden.

 Voor vragen en overleg kun je mailen naar nessel.[antispam].@wvop.nl


Optimist

Wist je dat je al vanaf 8 jaar helemaal in je eentje in een Optimist kan varen? Wij vinden het super stoer om te zien hoe snel de jongste zeilers zelfstandig weg kunnen zeilen in een bootje.

Heb je nog nooit gevaren of heb je pas één of twee lessen of een clinic gevolgd, dan raden wij je aan om te starten bij de WVOPstappers. Klik hier voor meer informatie. We beginnen helemaal bij het begin en zorgen dat je de boot goed leert kennen. 

Heb je al wat lessen gevolgd en ben je aardig op weg voor je CWO I diploma en ben je in het bezit van een vorderingenstaat? Dan kun je je inschrijven voor Niveau 1. Heb je dit nog niet en wil je tóch starten bij niveau 1, neem dan even contact op met ons door een mail te sturen naar nessel.[antispam].@wvop.nl.

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 1 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

 

Na het behalen van je CWO I diploma, wil je natuurlijk door voor het CWO II diploma. In Niveau 2 gaan we hiermee aan de slag. 

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 2 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

 

Niveau 3 is voor de kinderen die na hun CWO II verder willen met het CWO III diploma. In Niveau 3 wordt ook kennis gemaakt met het wedstrijdzeilen. Dan hebben we het niet alleen meer over veilig en technisch goed varen maar ook over hoe je zo hard mogelijk kan varen.

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 3 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

e0c28704-bc53-478c-a2ab-5be156cd99b7

Laser Pico

Wat is er leuker dan om samen met een vriend of vriendin hard te varen en lol te maken in de Laser Pico. Ontdek het zelf! Afhankelijk van jouw lengte en gewicht, kun je vanaf 11 jaar terecht in de Pico. Overleg ook even met jouw instructeur als je over wilt stappen of het al kan. Bij de Laser Pico geven we les op 2 niveaus.

Stap je voor het eerst in een tweemansboot vanuit de Optimist of een andere boot en ben je op zijn minst in het bezit van het CWO II diploma jeugdzeilen dan kun je je inschrijven voor Niveau I. Samen gaan we aan de slag om het CWO diploma jeugd zwaardboot II-mans I te halen.Ook als je al in het bezit bent van een vorderingenstaat voor CWO I jeugd zwaardboot II-mans I, schrijf je je in voor Niveau 1.

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 1 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

Na het behalen van het CWO I diploma, kun je bij ons het CWO II diploma gaan behalen. Heb je CWO I in de Pico of ben je in het bezit van een gelijkwaardig diploma (in overleg), dan kun je je inschrijven voor Niveau 2.

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 2 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

 

 

img-3097

Laser 4.7

Hard varen over de plas in een Olympische boot, wie wil dat nou niet? Heb je al veel zeilervaring en een CWO II diploma in de Laser Pico of gelijkwaardig? Dan kun je afhankelijk van jouw lengte en gewicht vanaf ongeveer 13 jaar in overleg, doorstromen naar de Laser 4.7. In de niveau 1 groep ga je werken aan het Diploma jeugdzeilen eenmans zwaardboot.

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 1 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

Daarna stroom je door naar niveau 2. Daar laten we het jeugdzeilen los en ga je trainen voor de eenmans zwaardboot diploma's. Wie weet wil je uiteindelijk wel wedstrijd gaan zeilen of je aansluiten bij onze instructeursopleiding!

Wil je meer weten over de inhoud van de lessen op Niveau 2 of je gelijk inschrijven? Klik dan hier.

img-1373