Zeillessen Jeugd

VANAF 15 APRIL KUN JE JE WEER INSCHRIJVEN VOOR HET VOORJAAR 2023!
Lees gauw verder voor ons aanbod.

Wil jij kapitein zijn op jouw eigen schip en goed leren zeilen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De WVOP biedt zeillessen voor kinderen vanaf 7 jaar. Ons enthousiaste instructieteam staat alweer te trappelen om aan de slag te gaan.


Wil je eerst nog even bekijken of zeilen wel echt iets voor jou is? Wij organiseren op zondag 7 mei 2023 clinics tijdens een open dag waarop iedereen, jong en oud het zeilen kan komen proberen. Klik hier voor inschrijven en meer informatie
.

 

Boten

Er wordt lesgegeven in verschillende typen boten. Beginnende jonge zeilers starten bij ons in de Optimist. Daarna met wat ervaring en vanaf een jaar of 11, kun je samen met jouw vrienden en vriendinnen het zeilen in een tweemansboot gaan ontdekken in de Laser Pico en wanneer je nog meer ervaring, lengte en gewicht hebt, kun je doorstromen naar de Laser 4.7. 

Optimist: zelfstandig leren zeilen
7-12 jaar - geen tot veel ervaring nodig

Pico (tweemansboot) samen zelfstandig leren zeilen
11-15 jaar -  enige tot veel zeilervaring nodig

Laser 4.7 beter met en van elkaar leren zeilen
Vanaf 13 jaar en minimaal 40 kilo - veel zeilervaring nodig

 

Jeugdlessen

 Dit voorjaar kun je je inschrijven om spelenderwijs kennis te maken met het zeilen of om de vaardigheden die je al hebt, uit te breiden. De lessen voor de jeugd vinden plaats op de zondagochtend of -middag.

Lessen bij de WVOP worden gegeven door ervaren instructeurs, die intern zijn opgeleid. De insteek is om kinderen spelenderwijs te leren zeilen. De instructeurs maken de kinderen vanuit plezier, veiligheid en zelfstandigheid wegwijs in en met hun zeilboot. Zo oefenen de kinderen de zeilvaardigheden die nodig zijn om uiteindelijk zelfstandig en veilig de Ouderkerkerplas op te kunnen gaan. De lessenserie wordt afgesloten met een deelnamecertificaat van de WVOP.

Bij de inschrijving doorloop je een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden maken we een eerste grove indeling en kijken we welke boot het beste past. De eerste lesdag zullen de instructeurs bekijken wat het beginniveau is van de deelnemers en groepjes op niveau samenstellen. Wanneer tijdens de cursus blijkt dat je beter bij een ander groepje past, kunnen we hierin aanpassingen maken. Ook zullen er activiteiten zijn met de hele groep, zodat vriendjes en vriendinnetjes ook gezamenlijke activiteiten hebben. 

 

 

img-3283
pico-1 2
laser-4-7-1

DATA

voorjaar 2023

1e les

4 juni

2e les

11 juni

3e les

18 juni

4e les

25 juni

5e les

2 juli

6e les

9 juli

reserve *

16 juli

*enkel indien de les een keer niet door kan gaan door overmacht i.v.m. ziektes van instructeurs of extreme weersomstandigheden kan besloten worden deze te verplaatsen naar de reservedatum. 

 

INSCHRIJVEN

Zie je het wel zitten, lekker elke week een paar uur intensief op het water bezig zijn en al doende zelfstandig of samenwerkend te leren zeilen. De inschrijfmogelijkheid verschijnt per 15 april, onderaan deze pagina.

Alle lessen worden gegeven in een serie van zes lessen. De kosten voor een serie bedragen €140,-. Dit is exclusief de kosten die je betaalt voor het lidmaatschap van de WV Ouderkerkerplas en de eventuele inschrijfkosten. Voordat je je kunt inschrijven voor de lessen dien je lid te worden. Het lidmaatschap loopt door tot wederopzegging. Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden op uiterlijk 31 december van het lopende lidmaatschapsjaar via eitartsinimdanedel.[antispam].@wvop.nl 

Om bij ons lessen te kunnen volgen dien je minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. 

De cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, instructeurs en materiaal. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven op de wachtlijst en doen we ons uiterste best om elk kind toch een plekje te kunnen geven. We nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Zie voor meer informatie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Voor vragen en overleg kun je mailen naar lessen@wvop.nl

Klik op de activiteit om je in te schrijven

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria