Zeillessen Jeugd

VANAF 15 APRIL 9:00 UUR, KUN JE JE WEER INSCHRIJVEN VOOR HET VOORJAAR 2024!
Lees gauw verder voor ons aanbod.

Wil jij kapitein zijn op jouw eigen schip en goed leren zeilen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De WVOP biedt zeillessen voor kinderen vanaf 8 jaar of die in 2024 8 jaar worden. Ons enthousiaste instructieteam staat alweer te trappelen om aan de slag te gaan.


Wil je eerst nog even bekijken of zeilen wel echt iets voor jou is? Wij organiseren op zondag 12 mei 2024 clinics tijdens een open dag waarop iedereen welkom is op de vereniging en het zeilen kan komen proberen.
 

Boten

Er wordt lesgegeven in verschillende typen boten. Beginnende jonge zeilers starten bij ons in de Optimist. Daarna met wat ervaring en vanaf een jaar of 11, kun je samen met jouw vrienden en vriendinnen het zeilen in een tweemansboot gaan ontdekken in de Laser Pico en wanneer je nog meer ervaring, lengte en gewicht hebt, kun je doorstromen naar de Laser 4.7. 
Ben je al iets ouder (en groter), bijvoorbeeld 12 of 13 jaar en heb je nog geen ervaring, dan kun je misschien al gelijk beginnen in de laser Pico, onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen. Je moet dan met een ervaren iemand samen kunnen zeilen. Mail naar nessel.[antispam].@wvop.nl of doe mee met de clinics op open dag op 12 mei.

Optimist: zelfstandig leren zeilen
8 -12 jaar - geen tot veel ervaring nodig

Pico (tweemansboot) samen zelfstandig leren zeilen
11-15 jaar -  geen of enige tot veel zeilervaring nodig

Laser 4.7 beter met en van elkaar leren zeilen
Vanaf 13 jaar en minimaal 40 kilo - veel zeilervaring nodig

Jeugdlessen

Dit voorjaar kun je je inschrijven om spelenderwijs kennis te maken met het zeilen of om de vaardigheden die je al hebt, uit te breiden. De lessen voor de jeugd vinden plaats op de zondagochtend of -middag.

Lessen bij de WVOP worden gegeven door ervaren instructeurs, die intern zijn opgeleid. De insteek is om kinderen spelenderwijs te leren zeilen. De instructeurs maken de kinderen vanuit plezier, veiligheid en zelfstandigheid wegwijs in en met hun zeilboot. Zo oefenen de kinderen de zeilvaardigheden die nodig zijn om uiteindelijk zelfstandig en veilig de Ouderkerkerplas op te kunnen gaan. De lessenserie wordt afgesloten met een deelnamecertificaat van de WVOP.

Bij de inschrijving doorloop je een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden maken we een eerste grove indeling en kijken we welke boot het beste past. De eerste lesdag zullen de instructeurs bekijken wat het beginniveau is van de deelnemers en groepjes op niveau samenstellen. Wanneer tijdens de cursus blijkt dat je beter bij een ander groepje past, kunnen we hierin aanpassingen maken. Ook zullen er activiteiten zijn met de hele groep, zodat vriendjes en vriendinnetjes ook gezamenlijke activiteiten hebben.  

 

 

img-3283
pico-1 2
laser-4-7-1

DATA

voorjaar 2024

1e les

26 mei

2e les

2 juni

3e les

9 juni

4e les

16 juni

5e les

23 juni

6e les

30 juni

7e les

7 juli

najaar 2024

1e (8e) les

8 september

2e (9e) les

15 september

3e (10e) les

22 september

4e (11e) les

29 september

5e (12e) les

6 oktober

 

INSCHRIJVEN

Zie je het wel zitten, lekker elke week een paar uur intensief op het water bezig zijn en al doende zelfstandig of samenwerkend te leren zeilen. De inschrijfmogelijkheid verschijnt per 15 april, onderaan deze pagina.

Alle lessen worden gegeven in een serie van 12 lessen dit voor- en najaar, namelijk 7 in het voorjaar en 5 in het najaar. Er is ook de mogelijkheid om het voor- en of najaar apart in te schrijven.
Bij inschrijving voor het hele seizoen krijg je 12 lessen en betaal je er 10.
De kosten voor de series bedragen:

voorjaar met 7 lessen € 175,-
najaar met 5 lessen  €125,-
hele seizoen 12 lessen € 250,-

Deze bedragen zijn exclusief de kosten die je betaalt voor het lidmaatschap van de WV Ouderkerkerplas en de eventuele inschrijfkosten. Voordat je je kunt inschrijven voor de lessen dien je lid te worden. Het lidmaatschap loopt door tot wederopzegging. Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden op uiterlijk 31 december van het lopende lidmaatschapsjaar via eitartsinimdanedel.[antispam].@wvop.nl 

Om bij ons lessen te kunnen volgen dien je minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. 

De cursussen gaan door onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen, instructeurs en materiaal. Is de groep vol, dan kun je je inschrijven op de wachtlijst en doen we ons uiterste best om elk kind toch een plekje te kunnen geven. We nemen dan z.s.m. contact met je op. 

Zie voor meer informatie ook onze annuleringsvoorwaarden.

Voor vragen en overleg kun je mailen naar lessen@wvop.nl

Klik op de activiteit om je in te schrijven

2024 Activiteit
26 mei
zondag
10:00 tot
13:00
Zeillessen jeugd laser 4.7 ochtend
WVOP
26 mei
zondag
10:00 tot
13:00
Zeillessen jeugd laser pico ochtend
WVOP
26 mei
zondag
10:00 tot
13:00
Zeillessen jeugd optimist ochtend
WVOP
26 mei
zondag
14:00 tot
17:00
Zeillessen jeugd laser 4.7 middag
WVOP
26 mei
zondag
14:00 tot
17:00
Zeillessen jeugd laser pico middag
WVOP
26 mei
zondag
14:00 tot
17:00
Zeillessen jeugd optimist middag
WVOP